Quatron tarafından sunulan Devre Tasarım Hizmetleri
Quatron profesyonel Elektronik Devre Tasarımı hizmetleri sunan bir şirkettir. Çok çeşitli elektronik devre tasarımı sağlama konusunda uzmanlığa sahibiz. Quatron tarafından tasarlanan devrelerin, başarıyla tamamlanan yüzlerce devre tasarımı ile sağlam ve uygun maliyetli olduğu bilinmektedir.
Öncelikle aşağıdaki devre tasarım hizmetlerini sunuyoruz:
Analog Devre Tasarımı
Analog devreler genellikle Diyotlar, Transistörler, Transformatörler, İşlemsel Yükselteçler (Opamp) ve pasif bileşenler gibi temel yapı taşlarından yapılır. Analog devre ile özdeşleşen en büyük faktör, devrelerin çalışmasını sağlayacak bir “clock pulse”(saat darbesi) olmamasıdır. Analog devreler ayrıca analog sinyaller için sinyal koşullandırma, filtreleme, amplifikasyon ve sürücüler şeklinde birkaç karmaşık veri analizi, test ve ölçüm talimatlarının ön ucunu oluşturur.
Analog Devrelerin yaygın örnekleri, amplifikatörler ve filtrelerdir. Analog devreler ayrıca toplama, çıkarma, çarpma, bölme vb. matematiksel fonksiyonları sağlamak için tasarlanabilir.
Quatron, karmaşık analog devre tasarımında büyük deneyim ve uzmanlığa sahiptir. Kesin ve doğru olan sağlam analog devreler tasarlamanın tüm devre tasarımının birincil amacını oluşturur. Elektronik devrelerin sayısallaştırılması nedeniyle analog devreler azalmasına rağmen, Quatron analog devrelerin tasarımında da eşit derecede başarılıdır.
Dijital Devre Tasarımı
Dijital devreler, sıfırlar ve birler (ayrık değerler)seviyelerinde çalışan devrelerdir. Bu nedenle, bir dijital devrenin giriş ve çıkış sinyalleri neredeyse her zaman sonlu sayıda voltaj seviyesindedir (YÜKSEK veya DÜŞÜK olarak adlandırılır). Dijital devrelerin Ortak Örnekleri zamanlayıcılar, sayaçlar ve durum makineleridir.
Dijital devreler genellikle mikrodenetleyicilerle anılırlar. Quatron basit dijital sistemler için tasarımın aşırı yüklenmesini önleme konusunda uzmanlığa sahiptir.
Karışık Devre Tasarımı
Cihazlar nadiren tamamen analog veya tamamen dijital bir devre tasarımıdır. Çoğu durumda, bir devre tasarımı, en temel olanlardan ayrı olarak, hem analog hem de dijital devrelerden oluşur. Böyle bir devreye karışık devre denir. Böyle bir tasarımda, gürültüyü azaltmak ve performansı artırmak için analog ve dijital bölümleri mantıksal olarak ayrı tutmak genellikle çok önemlidir.
Günümüz devrelerinin büyük bir yüzdesi, hem analog hem de dijital bölümlerin ortak olduğu karma devre tasarımları gerektirir.
Mikrodenetleyici Devre Tasarımı
Mikrodenetleyici, çeşitli görevleri yerine getirmek üzere programlanabilen entegre bir devredir. Sağlanan talimatları yürütmek üzere programlanabilen düşük maliyetli bir çiptir. Doğal olarak dijitaldir, ancak günümüzün birçok mikrodenetleyicisi, amplifikatör, analogdan dijitale dönüştürücü (ADC), karşılaştırıcılar ve benzeri gibi analog devrelere de sahiptir. Mikrodenetleyiciler, modern zamanlarda akla gelebilecek hemen hemen her elektronik üründe yaygın olarak kullanılmaktadır. “Gömülü Sistem Tasarımı” olarak adlandırılan bir mühendislik alanı mikrodenetleyiciler kullanarak elektronik ürünlerin tasarımı ile ilgilenir.
Quatron, mikrodenetleyici tabanlı devre tasarımı sanatında ustalaşmıştır. Akla gelebilecek her mikrodenetleyici teknolojisi üzerinde çalıştık ve gelecekteki gelişmeleri yakından takip etmekteyiz. Bu tür bir tasarımı üstlenmek için tüm modern araçlarla iyi bir donanıma sahibiz.